Een ogenblik geduld a.u.b.

Rapportages

Alle rapporten van de GGD Gezondheidsmonitor vindt u hier: zoals de Feitenkaart Eenzaamheid, Diabetes en Roken. Feitenkaarten geven inzicht in risicogroepen, trends en samenhang met gezondheid. Ook de gemeentelijke en de gebiedsrapportages voor Rotterdam vindt u er.

Instructievideo

Introductie video af

Nieuws

 • Resultaten Gezondheidsmonitor Jeugd 2019 beschikbaar
  / Netty van Veelen
  De meeste jongeren vinden hun gezondheid (zeer) goed. Wel wordt deze groep minder groot. Ook is de omvang van psychosociale problemen in regio Rotterdam-Rijnmond toegenomen. Deze bevindingen komen uit de Gezondheidsmonitor Jeugd die de GGD’en en het RIVM in 2019 hebben uitgevoerd.
 • Data Covid-19 beschikbaar
  / Netty van Veelen
  Onder de themategel Covid-19 vindt u het aantal positief geteste patiënten. Ieder maandag plaatsen wij de meest recente data op gemeenteniveau en voor Rotterdam op gebiedsniveau. Daarnaast klikt u eenvoudig door naar de nieuwste cijfers van de GGD en het RIVM. In de toekomst kunnen we hier ook andere informatie over Covid-19 delen.
 • Nieuwe feitenkaart: drugsgebruik bij volwassenen
  / Netty van Veelen
  In Nederland zien we sinds 2014 een stabiele trend in het gebruik van XTC, cocaïne en amfetamine. In de regio Rijnmond stijgt het gebruik van XTC en amfetamine sinds 2008. Drugs worden het meest gebruikt door jongvolwassenen en het gebruik neemt af naarmate men ouder wordt. Lees hier meer over in de Feitenkaart drugsgebruik volwassenen.

Wie zijn we en wat doen we?

De GGD Gezondheidsmonitor

Met het product Integrale Gezondheidsmonitor Rijnmond voert de GGD Rotterdam-Rijnmond de wettelijke taak uit van het in kaart brengen van de gezondheidssituatie van de bevolking voor de gemeenten in de hele regio. Meer informatie over de Gezondheidsmonitor.

Onderzoek en Business Intelligence

De afdeling Onderzoek en Business Intelligence (OBI) van gemeente Rotterdam levert kennis en informatie die nodig is voor verantwoorde beleidsvorming over Rotterdam en voor het besturen van de stad en het concern. Onderzoekers van OBI voeren in opdracht van de GGD Rotterdam-Rijnmond de Gezondheidsmonitor uit.

Contact

Heeft u vragen over de Gezondheidsatlas? Mail naar Gezondheidsmonitor@rotterdam.nl.