Een ogenblik geduld a.u.b.

Op Gezondheid in Kaart vindt u informatie over gezondheid in de gemeentes in regio Rotterdam Rijnmond. Deze informatie komt vooral uit de GGD Gezondheidsmonitor. Dit is een gezondheidsonderzoek dat OBI, de afdeling Onderzoek en Business Intelligence van de gemeente Rotterdam, uitvoert voor de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Nieuws

 • Nieuw: Rapportenbibliotheek
  / Netty van Veelen

  De rapportages van de Gezondheidsmonitor zijn vanaf nu direct te vinden op Gezondheid in Kaart onder Publicaties. Bovenaan staan de gemeente- of wijkrapporten. Daarna volgt een thematische indeling met rapporten en feitenkaarten. U kunt hier doorheen scrollen, maar ook via de zoekfunctie een rapport zoeken. Klik dan op Zoeken en typ de naam van de gewenste gemeente of een gewenst onderwerp in.

 • Data Covid-19 beschikbaar
  / Netty van Veelen
  Onder de themategel Covid-19 vindt u een overzicht van het aantal besmettingen en testen in de regio, per gemeente en voor Rotterdam per gebied. Iedere woensdag actualiseren wij de weekcijfers. Daarnaast klikt u eenvoudig door naar de nieuwste cijfers van het landelijke Corona dashboard en het RIVM.
 • Resultaten Gezondheidsmonitor Jeugd 2019 beschikbaar
  / Netty van Veelen
  De meeste jongeren vinden hun gezondheid (zeer) goed. Wel wordt deze groep minder groot. Ook is de omvang van psychosociale problemen in regio Rotterdam-Rijnmond toegenomen. Deze bevindingen komen uit de Gezondheidsmonitor Jeugd die de GGD’en en het RIVM in 2019 hebben uitgevoerd.
 • Nieuwe feitenkaart: drugsgebruik bij volwassenen
  / Netty van Veelen
  In Nederland zien we sinds 2014 een stabiele trend in het gebruik van XTC, cocaïne en amfetamine. In de regio Rijnmond stijgt het gebruik van XTC en amfetamine sinds 2008. Drugs worden het meest gebruikt door jongvolwassenen en het gebruik neemt af naarmate men ouder wordt. Lees hier meer over in de Feitenkaart drugsgebruik volwassenen.