Een ogenblik geduld a.u.b.

Op Gezondheid in Kaart vindt u informatie over gezondheid in de gemeentes in regio Rotterdam Rijnmond. Deze informatie komt vooral uit de GGD Gezondheidsmonitor. Dit is een gezondheidsonderzoek dat OBI, de afdeling Onderzoek en Business Intelligence van de gemeente Rotterdam, uitvoert voor de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Nieuws

 • Vaccinatiegraad naar migratieachtergrond

  / Gea Schouten

  Deelname aan het Rijksvaccinatieprogramma is in de G4 het hoogst onder kinderen en jongeren uit gezinnen zonder migratieachtergrond.

 • Nieuwe feitenkaarten beschikbaar

  / Netty van Veelen

  Op basis van de Gezondheidsmonitor Jeugd 2019 zijn nieuwe feitenkaarten gemaakt. Daarnaast zijn bestaande feitenkaarten aangevuld met de nieuwste resultaten.

  De nieuwe feitenkaarten zijn: lachgas, stress, energiedrank en gezoete drankjes en alcoholgebruik onder jongeren.

  De geactualiseerde feitenkaarten zijn: gehoorschade, chronische aandoeningen, jonge mantelzorger en ervaren gezondheid.

  Al deze feitenkaarten zijn te vinden onder Publicaties op deze website.

   

 • Rapport over respons Gezondheidsmonitor 2020

  / Netty van Veelen

  Aan de Gezondheidsmonitor deden landelijk ruim 550.000 mensen mee. In onze regio waren dat er 29.335. De gemiddelde respons is 31% en is iets lager dan de respons in 2016 (34%). Dit komt vooral door een daling in de respons bij 65-plussers.

  Van de aangeschreven 18- tot en met 23-jarigen vulde bijna één op de vijf de vragenlijst in, van de 24- tot en met 64-jarigen één op de vier en van de 65-plussers de helft.

  Het nieuwe rapport over de respons vindt u onder Publicaties op deze website.

   

 • Nieuw: Rapportenbibliotheek

  / Netty van Veelen

  De rapportages van de Gezondheidsmonitor zijn vanaf nu direct te vinden op Gezondheid in Kaart onder Publicaties. Bovenaan staan de gemeente- of wijkrapporten. Daarna volgt een thematische indeling met rapporten en feitenkaarten. U kunt hier doorheen scrollen, maar ook via de zoekfunctie een rapport zoeken. Klik dan op Zoeken en typ de naam van de gewenste gemeente of een gewenst onderwerp in.